Nieuws in Veere


Voor het boeken van een gids die met u door de prachtige stad Veere wandelt moet u bij Groepsarrangementen Zeeland zijn!

De gids neemt u mee op pad en vertelt alles over de roemruchte historie en de verhalen achter de bijzondere gebouwen.

U wandelt in bijvoorbeeld 1,5 uur langs het Stadhuis, de Grote Kerk, de Campveerse Toren en de Schotse Huizen en leert veel over

de wolhandel, de familie van Borsele, visserij en water…  Laat u verrassen en combineer de wandeling bijvoorbeeld met een bezoek

aan het Museum Veere (Stadhuis én Schotse Huizen) of de Grote Kerk.

 

In de zomer zullen er iedere dinsdag wandelingen plaatsvinden; voor andere arrangementen kunt u contact opnemen met Groepsarrangementen Zeeland.

U kunt ook bij ons terecht voor wandelingen door Middelburg en natuurwandelingen op Walcheren; want: “Waarachtig Walcheren is prachtig”!


Voor alle informatie: www.groepsarrangementenzeeland.nl

info@groepsarrangementenzeeland.nl

Telefoon: 06-51595638 (Hans Corbijn)

Wandelen met een gids door Veere

10-10-2021

Hendrik Willem

van Loon

Vanaf 10 oktober is in Museum Veere de tentoonstelling van H.W. van Loon te zien!

EEN FENOMEEN IN VEERE: HENDRIK WILLEM VAN LOON (1882-1944)


‘Born a Dutchman, he became a world figure’, schreef de New York Herald Tribune op 12 maart 1944 over de Nederlands-Amerikaanse Hendrik Willem van Loon een dag na zijn overlijden in huis ‘Nieuw Veere’, een uurtje rijden ten noorden van New York. Zijn huis keek uit over schorren en slikken die hem herinnerden aan de ‘gelukkigste jaren’ van zijn leven. De jaren (1928-1932) dat hij huis de Houttuyn aan de Kaai in Veere bewoonde.


In Museum Veere (locatie stadhuis, eerste verdieping) is van 10 oktober 2021 tot 6 november 2022 een tentoonstelling te zien over deze toentertijd wereldberoemde schrijver, tekenaar, journalist en radiocommentator. Die net zo gemakkelijk dineerde met illustere vrienden als Thomas Mann, Albert Einstein en F.D. Roosevelt als dat hij pannenkoeken bakte voor de vissers van Veere.

Toeristisch informatie punt Veere


Op zoek naar activiteiten, bezienswaardigheden, eetgelegenheden of overnachtingen? Bij ons kun je alle informatie daarover vinden! :)

Veere is een historisch stadje op Walcheren. 


Veere begon in de 13e eeuw als havenplaats als het gehucht Kampvere of Ter Veere. Nog altijd is Veere een havenplaats, waar in de zomer periode het vol ligt met de mooiste jachten en zeilboten!